rueda_de_prensa_exposicin_suma_y_sigue_002_web.jpgLa mostra, organitzada per l’IMPIVA, estarà en el MUVIM del 24 de setembre fins al pròxim 29 de novembre (24-9-09)


El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha presentat este matí en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MUVIM) l’exposició “SUMA i SEGUIX” de disseny en la Comunitat Valenciana. La mostra, organitzada per l’IMPIVA, estarà oberta des de hui fins al pròxim 29 de novembre. 

L’exposició arreplega les fites més importants del disseny valencià dels últims 25 anys i en ella poden veure’s en directe una selecció de més de 250 productes industrials i elements de comunicació creats durant l’última dècada per part de 130 dissenyadors i empreses de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu de la mostra és posar en relleu la importància del disseny i mostrar la rica aportació dels dissenyadors valencians i la seua influència en el treball de professionals i empreses de tot el món, així com un reconeixement a les empreses que han fet del disseny un instrument de diferenciació i competitivitat i per tant, destacar l’aposta del disseny com una garantia de desenrotllament econòmic i social.

Per al director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues “la Comunitat Valenciana compta amb excel·lents professionals del disseny i amb un ampli teixit de xicotetes i mitjanes empreses que han fet del d’ell una de les seues millors armes competitives.” Com a dada Moragues hi ha assenyalat que en el període 2006-2008 la Comunitat Valenciana ha sigut la primera autonomia en nombre de sol·licituds de protecció de disseny industrial- 864 sol·licituds- per davant de Catalunya (771) i Madrid (749) i la segona autonomia en sol·licituds de model d’utilitat. 

De la mateixa manera el titular de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana ha manifestat que en els últims  quatre anys les empreses  valencianes han invertit més de 72 milions d’euros en 1.150 projectes empresarials de foment del disseny que han sigut abonats per l’IMPIVA amb més de 22,5 milions d’euros.

 L’exposició SUMA I SEGUIX del Disseny de la Comunitat Valenciana s’emmarca dins de l’Any Europeu de la Creativitat i la Innovació i el seu títol és un homenatge a la revista valenciana del mateix nom que en els anys 60 va començar a publicar articles sobre el disseny i el seu paper en l’àmbit econòmic i social i al voltant de la qual van ser conformant-se el nucli dels professionals  pioners del disseny en la Comunitat Valenciana.

Compta amb dos comissaris rellevants, Paco Bascuñán i Nacho Lavernia i en ella col·laboren altres distingides figures del disseny valencià com són Daniel Nebot –premi nacional de disseny- o Pepe Gimeno, entre altres.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.