Notes de premsa
Guies d’ús per a les empreses químiques
Elaborades per l’Associació Química Mediambiental de la Comunitat Valenciana en el marc del Pla Sectorial de Competitivitat del Sector Químco (7-7-09)
Llegeix més...
 
Jornada “Emprendre en la societat digital: tecnologia i benestar”
Organitzada per la Fundació Universitat- Empresa  amb el suport de l’IMPIVA (28-5-09)
Llegeix més...
 
Premis de les Telecomunicacions Valencianes
img_5278_web.jpgEl director general de l’IMPIVA ha entregat el Premi a l’Empresa o Institució Dinamitzadora del Sector al  Institut Tecnològic Metalmecánico (AIMME) (28-5-09)
 
Reunió amb l’Associació Valenciana d’Empresaris del Plàstic (AVEP)
S’han presentat  les accions de l’associació  en benefici de les seues empreses dins del marc dels vigents plans sectorials de competitivitat (25-5-09)

  El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha assistit este matí a la reunió que l’Associació Valenciana d’Empresaris del Plàstic (AVEP) ha organitzat per a presentar  les accions de l’associació  en benefici de les seues empreses dins del marc dels vigents plans sectorials de competitivitat. 

“Els projectes presentats per l’Associació- hi ha assenyalat Daniel Moragues- són projectes que contribuiran a consolidar i potenciar la importància del sector del plàstic en la Comunitat”. 

El sector del plàstic valencià representa el 21% de les empreses que formen part de les indústries del plàstic espanyola i empra a la quinta part dels seus treballadors. 

Conscients de la importància del sector en la indústria valenciana i del seu paper com a proveïdor d’un gran nombre de sectors, la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació a través de l’IMPIVA, ha recolzat des de 2005 al sector, prop de 600 projectes amb una ajuda de 29 milions d’euros que han generat una inversió que supera els 119 milions d’euros.

 El director de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana hi ha assenyalat durant la seua intervenció que  “a hores d’ara, les sol·licituds presentades als plans sectorials de competitivitat estan en fase d’avaluació i fins al pròxim mes de juny no es podran notificar els projectes aprovats”. 

Enguany el pressupost dels Plans Sectorials de Competitivitat s’ha incrementat en un 100% (60 milions d’euros) a través del Pla de  Confiança del Consell. 

Daniel Moragues ha mostrat la seua confiança que les sol·licituds presentades en esta convocatòria “superaran  notablement a les de l’any anterior on la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, a través de l’IMPIVA, va aprovar 258 projectes amb un grau  d’execució dels mateixos de més del 93%”. 

En el cas del sector del Plàstic els projectes aprovats des de 2005  dins del seu Pla Sectorial de Competitivitat ascendixen a 44 amb una ajuda 1,6 milions d’euros que han generat més de dos milions d’euros d’inversió. 

Estes ajudes han contribuït al desenrotllament de projectes per a  la difusió  de la innovació en el reciclatge de materials plàstics, per a la diversificació de les PIME del sector, per a la creació i posada en marxa d’un Centre i- CREC per a detectar i aprofitar oportunitats d’innovació en el sector així com per a la  posada en marxa d’una central de compres per als associats d’AVEP.
 
Semana de la PIME Europea
Més de 1.400 empreses de la Comunitat Valenciana han participat durant l’exercici de 2008 en accions de transferència de tecnologia i de cooperació empresarial a Europa a través de la Plataforma SEIMED (23-5-09)
Llegeix més...