IVACE llança l'Accelerathon Reptes-Aigua per a seleccionar la millor iniciativa startup especialitzada en aigües residuals
IVACE llança l'Accelerathon Reptes-Aigua per a seleccionar la millor iniciativa startup especialitzada en aigües residuals M'agrada Imprimeix Correu

EN Banner IVACE ACCELERATHON 28 JUNIO PNGL'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), en col·laboració amb l'Institut Tecnològic Metalmeànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME) i la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), han llançat la iniciativa “Accelerathon Reptes-Aigua”; una competició d'innovació oberta sobre reptes en aigües residuals: tractaments, reutilització d'aigua, energia i matèries primeres amb el suport institucional de Startup Europe de la Comissió Europea (22-5-2020)

Aquesta competició està oberta a startups, universitats, instituts tecnològics, associacions empresarials, ajuntaments, polígons industrials, pimes i persones emprenedores. Entre totes les reptes i solucions presentades, se seleccionarà la millor proposta que, posteriorment serà accelerada per a presentar-la a la pròxima convocatòria del Programa LIFE.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “el paper reconegut que té l´Ivace a Europa i la seua activitat el línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU”.

La iniciativa, que coordina l´Ivace a nivell nacional en matèria d´aigües, aprofita així mateix el cabal de recursos i coneixements del Projecte Europeu Interreg Europe TRIS en el qual participen l'IVACE i AIDIMME l'objectiu del qual és compartir les millors pràctiques sobre simbiosi industrial entre les regions europees i fer costat a les autoritats públiques i organismes en l'eficiència d'ús dels recursos i en la competitivitat de les seues pimes a través de la millora de les polítiques regionals.

En aquest sentit Climent ha incidit en què ‘Accelerathon Reptes-Aigua’ dóna resposta al 6é Objectiu de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides que indica la necessitat de tindre aigües netes, lliures de residus i que es puguen *reaprovechar i valorar ”.

Per la seua part Fernando Saludes, president de REDIT i de AIDIMME ha comentat que “aquestes iniciatives són molt interessants ja que permeten, a partir d'uns reptes definits, plantejar solucions creatives i aportar enfocaments diferents que ens permetran avançar en la millora d'un procés tan important com és el tractament d'aigües”.

Webinar de presentació 28 de maig

Per a explicar tots els detalls, l'IVACE ha organitzat un webinar de presentació que tindrà lloc dijous que ve, 28 de maig, a les 18.00 hores.

Amb la competició es pretén identificar solucions innovadores i sub-reptes mediambientals en matèria d'aigua definits per empreses, ajuntaments o entitats.

A partir d'ací es conformaran diversos equips multidisciplinaris que dissenyaran projectes sobre tractaments avançats, recuperació d'aigua, energia i matèries primeres a partir d'aigües residuals, aportant així possibles solucions al repte global llançat en el Accelerathon.

Els guanyadors optaran a un “tiquet europeu d'acceleració” que els permetrà accedir a iniciatives de networking, arribar a mercats internacionals, contactar amb possibles inversors o optar reeixidament a subvencions de la Unió Europea per a projectes pilote demostradors de fins a 2 milions de € en la Comunitat Valenciana.

L'organització és a càrrec d'IVACE i Startup Europe Accelerator de la Fundació Finnova, en col·laboració amb SEIMED, REDIT i AIDIMME amb el suport institucional de la Comissió Europea, en el marc de Water Startup Europe Awards.