Oberta la convocatòria perquè les pimes puguen sol.licitiar ajudes per a la implantació del teletreball
Oberta la convocatòria perquè les pimes puguen sol.licitiar ajudes per a la implantació del teletreball M'agrada Imprimeix Correu

A partir de hui i fins al pròxim 26 de maig les xicotetes i mitjanes empreses que vulguen implantar el teletreball poden presentar les seues sol·licituds d'ajudes a la convocatòria DIGITALITZA Teletreball creada per Ivace Innovació per a facilitar l'adaptació de les empreses a la situació provocada per la pandèmia del COVID 19 (4-5-2020)

“L'actual situació està portant a moltes empreses a reorganitzar-se i reconvertir-se i tant des de la conselleria d'Economia com des de l´Ivace tenim clar que hem d'estar al costat del nostre teixit productiu amb accions i mesures adaptades a la nova realitat que han de viure”.

En aquest sentit Climent ha destacat “la celeritat amb la qual Ivace Innovació es va asseure amb els actors implicats per a avaluar escenaris presents i futurs per a promoure accions de reflotació dels sectors industrials”.

La convocatòria DIGITALITZA Teletreball compta amb un pressupost de cinc milions d'euros que podrà estar confinanciada en un 50% a través del Programa Operatiu FEDER de la Comissió Europea.

L'objectiu que té la Conselleria d'Economia Sostenible i l´Ivace és ajudar a la implantació i posada en marxa de solucions innovadores que faciliten el teletreball i afavorisquen el desenvolupament del comerç electrònic en les empreses de la Comunitat.

Des de Ivace Innovació es donarà prioritat a aquells projectes que facen referència al desenvolupament de solucions d'accés a xarxes corporatives que ajuden a la posada en funcionament de sistemes de telecomunicació i de seguretat avançats, de monitoratge, també que promoguen el teletreball en grup i aquelles altres que faciliten el control i l'operació remota de processos productius.

Unes altres de les accions que podran ser finançades són l'activació del comerç electrònic, de sistemes d'automatització d'emmagatzematge i logística interna, la inversió en sistemes de fabricació additiva i impressió 3D així com de robots industrials.

La subvenció màxima per projecte serà de fins als 100.000 € i les inversions subvencionables hauran de mantindre's inalterables durant els cinc anys següents al pagament de la subvenció.

L'ajuda per a les xicotetes empreses pot arribar fins al 40% dels costos subvencionables i en el cas de les mitjanes empreses fins al 30%.