Ivace Energia reuneix un grup d'experts per a l'elaboració del Pla de Micromesures d'Eficiència Energètica contra la Pobresa Energètica
Ivace Energia reuneix un grup d'experts per a l'elaboració del Pla de Micromesures d'Eficiència Energètica contra la Pobresa Energètica M'agrada Imprimeix Correu

IMG 3825-okLa unitat d'Energia de l'Ivace ha reunit aquesta vesprada a un grup d'experts, en el marc de les accions prèvies que està duent a terme per a l'elaboració del Pla de Micromesures per a pal·liar la Pobresa Energètica (19-2-2020)

Tal com ha assenyalat la directora general de l'Ivace, Júlia Company, l'objectiu d'aquest grup de treball és trobar les sinergies entre diferents administracions local, autonòmica, així com entre municipis grans i xicotets i també entre diferents visions professionals “per a poder aconseguir solucions transversals que permeten dissenyar un pla realista per a reduir la pobresa energètica en el nostre territori”.

Cal recordar que Ivace Energia és l'encarregada de l'elaboració d'aquest Pla de Micromesures d'Eficiència Energètica per a pal·liar la pobresa energètica. Per a la seua elaboració està comptant amb la col·laboració de la cooperativa energètica Aeioluz, especialitzada en eficiència energètica i reducció de costos energètics, així com en pobresa energètica.

La reunió ha comptat amb la participació del secretari autonòmic de Planificació i Organització del Sistema de Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Xavier Uceda, i la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto.

Així mateix, també han participat representants del Col·legi Professional de Treballadors Socials València, de Labora i d'atenció primària d'un centre de salut, així com l'experta en pobresa energètica, Victoria Pellicer.

Eficiència energètica per a pal·liar la pobresa energètica

Cal destacar que, en l'actualitat, existeixen diversos mecanismes destinats a les persones que troben dificultats per a fer front al pagament dels subministraments energètics, com és el cas del bo social d'electricitat i tèrmic i altres mesures.

En aquest sentit, Company ha subratllat que el Pla de Micromesures estarà “més orientat a la implantació d'accions senzilles però efectives, que permeten un millor ús de l'energia, és a dir una major eficiència energètica, i per tant una reducció dels consums energètics i, amb això, de la factura”.

El Pla de Micromesures contindrà una proposta d'actuacions a l'horitzó 2030 i inclourà mesures en el pla pal·liatiu i estructural, i actuacions a curt, mitjà i llarg termini que permeten reduir la pobresa energètica en el nostre territori.

Company ha subratllat que en aquests moments “estem duent a terme una anàlisi de la pobresa energètica en el nostre territori, atenent diversos aspectes, “per a poder així articular les accions més necessàries i efectives per a fer front a aquest problemàtica.”.