L'Ivace rep 274 sol·licituds per a la millora i modernització de polígons industrials en 2020
L'Ivace rep 274 sol·licituds per a la millora i modernització de polígons industrials en 2020 M'agrada Imprimeix Correu

Convo 2020 Facebook 2Aquestes subvencions s'emmarquen en l'ordre d'ajudes de 2020, el termini de presentació de les quals va finalitzar el 14 de febrer i que compta amb un pressupost inicial de 27,2 milions d'euros destinats tant a projectes nous com ja iniciats, de manera que l'Ivace sufragarà, únicament, les despeses generades a partir de l'1 de gener de 2020. (17-2-2020)

 

Del total de les sol·licituds presentades, 83 corresponen a polígons industrials de la província d'Alacant, 49 a Castelló i 142 a València. Això es tradueix en sol·licituds de 43 municipis d'Alacant, 22 de la província de Castelló i 96 de València.

La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha destacat el bon acolliment "que estan tenint un any més aquestes ajudes entre els ajuntaments de la Comunitat". Així, ha destacat que en 2020 s'ha incrementat en 111 el nombre de sol·licituds presentades respecte a l'exercici anterior.

"La imatge dels parcs empresarials és la millor targeta de presentació de les nostres empreses, per això, mitjançant aquestes ajudes que publiquem per quart any consecutiu volem dotar a tots els polígons d'infraestructures i serveis de qualitat i fer-los més atractius per a la implantació d'activitats industrials que generen nous llocs de treball i redunden en benefici de persones treballadores i ciutadania", ha explicat.

Actuacions subvencionables

Entre les actuacions subvencionables que contempla l'ordre d'ajudes de l'Ivace es troba l'obra civil per a la implantació de fibra òptica, la vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, ampliació o creació de depuradora, millora de la imatge de les façanes de les naus del polígon, millora de l'enllumenat públic mitjançant mesures d'eficiència energètica, serveis contra incendis i implantació d'ecoparc o de sistemes de gestió de residus.

També se subvencionarà la millora de zones verdes, creació d'eina web amb informació del polígon industrial accessible a l'Ivace, millora viària: més aparcaments i/o vials, vials més amplis, nous accessos i passarel·les per als vianants, senyalització o identificació de carrers, senyalització horitzontal o vertical de trànsit, millora del sanejament separatiu de les aigües residuals, millora en el subministrament d'aigua, bruta i potable i/o augment de cabal i pressió i dotació de subministrament de gas a alta i baixa pressió.

Com a novetat, la convocatòria d'ajudes contempla que les actuacions de millora i modernització hauran d'executar-se en un polígon, àrea o enclavament que estiga inclòs en el Mapa de Sòl Industrial desenvolupat i gestionat per l'Ivace.