Climent: "Hem invertit tres milions d'euros per a millorar 11 polígons industrials a la Marina Alta i la Marina Baixa"
Climent: "Hem invertit tres milions d'euros per a millorar 11 polígons industrials a la Marina Alta i la Marina Baixa" M'agrada Imprimeix Correu

poligon OndaraEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que des de l'Ivace "hem invertit 3,24 milions d'euros per a millorar 11 polígons industrials de 10 municipis a la Marina Alta i la Marina Baixa".(7-2-2020)

Climent ha recordat que aquestes subvencions formen part de les convocatòries d'ajudes de l'Ivace per a projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics dels exercicis 2018-2019 i 2019.

Per al titular d'Economia, aquestes ajudes "són clau per a millorar la imatge i serveis de les àrees industrials de la Marina, per a fer-les més atractives contribuint així a consolidar el procés de reindustrialització i a generar ocupació sostenible i de qualitat".

Així, ha manifestat que les actuacions de millora en els polígons industrials de la Comunitat "són un clar exemple de la col·laboració entre l'administració local i autonòmica en benefici de la ciutadania".

"A majors serveis, infraestructures i qualitat en les àrees industrials - ha explicat- millora la implantació d'empreses així com la productivitat de les ja instal·lades, redundant directament també en els treballadors i veïns dels municipis".

El conseller ha realitzat aquestes declaracions a Ondara on ha recorregut amb l'alcalde de la localitat, José Ramiro, les actuacions de millora i modernització dels polígons industrials Marjals i Avinguda d'Alacant i Marjals 5-6-7 que han comptat amb una subvenció de 192.940,61 euros.

Aquesta visita s'ha realitzat amb motiu del seminari de Govern Hivern 2020 que se celebra del 7 al 9 de febrer a Xàbia i Dénia.

Durant el recorregut, el conseller i l'alcalde han conegut en primer lloc les accions de millora del polígon 'Marjals i Avinguda d'Alacant' que han consistit en la implantació de carril bici, millora de la façana vegetal i de l'enllumenat públic mitjançant estalvi energètic, així com la senyalització dels carrers i del trànsit i millora dels vials. Aquestes actuacions han sigut subvencionades per l' Ivace amb 112.704,96 euros.

Posteriorment s'han traslladat al polígon industrial 'Marjals 5-6-7' al qual s'han destinat 80.235,65 euros per a millores en la façana vegetal, enllumenat públic i zones verdes i la implantació de carril bici i ciclo-carrer i per a la senyalització dels carrers i del trànsit.

Polígons industrials Marina

Els polígons industrials de la Marina que han rebut subvenció de l'Ivace en la convocatòria 2018-2019 són Marjals 5-6-7 i Zona Marjals i Avinguda Alacant d'Ondara, La Pedrera de Benissa, Hortes de Beniarbeig i Madrigueres de Dénia a la Marina Alta.

A la Marina Baixa s'han subvencionat els polígons Partida Torres de la Vila Joiosa, Pla de Terol de Polop, La Alberca de La Nucia, i La Cachola, Sector 25 de Finestrat.

En 2019, s'han concedit ajudes a la Marina Alta per valor de 240.000 euros al polígon industrial Les Galgues de Pedreger i Sector 2 de Pego.

Convocatòria ajudes 2020

El conseller d'Economia Sostenible ha recordat que fins el pròxim dia 14 de febrer continua obert el termini per a sol·licitar les ajudes de 2020 per a la millora i modernització de polígons industrials.

En aquest exercici compten amb un pressupost inicial de 27,2 milions d'euros i estan destinades a tots els municipis de la Comunitat. En aquest sentit, ha animat als ajuntaments de la Marina a sol·licitar aquestes ajudes que estan dirigides tant a projectes nous com ja iniciats.