Set de les majors importadores de taulells de França reben els IVACE Awards Pour la Promotion de Tile of Spain
Set de les majors importadores de taulells de França reben els IVACE Awards Pour la Promotion de Tile of Spain M'agrada Imprimeix Correu


JV Premis IVACE2020001 Set de les majors empreses importadores franceses de taulell han rebut aquesta vesprada els IVACE Awards for Tile of Spain Promotion de la mà del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent i del President d'ASCER, Vicente Nomdedéu.

I ho han fet en el transcurs d'una gala que ha sigut el colofó de l'estada de les empreses franceses a València, on han tingut
l'oportunitat de visitar CEVISAMA i desenvolupar una agenda de treball tant amb clients com amb empreses amb les quals encara no treballen.

El conseller Rafael Climent, encarregat de clausurar l'esdeveniment, ha explicat la voluntat de la Conselleria d'Economia de "reforçar el caràcter internacional de CEVISAMA i reconéixer la labor dels majors importadors i distribuïdors de diferents països, en la promoció i creació d'imatge de marca dels productes ceràmics de la Comunitat".

En la seua intervenció, ha volgut agrair a les empreses franceses que "no sols ens estiguen ajudant a expandir la ceràmica al país veí - que és la principal destinació de les exportacions castellonenques d'aquest producte -, sinó que a més, estan
realitzant una gran labor com prescriptors dels nostres productes per a arribar a altres mercats".

A més, ha animat a les empreses distribuïdores a continuar confiant en els productes de la Comunitat Valenciana, per a aconseguir que hi haja més consumidors francesos que coneguen la qualitat i tots els avantatges d'utilitzar els productes ceràmics en les seues llars.

Amb motiu de l'elecció de València com a Capital Mundial del Disseny en 2022, la gala ha girat entorn del disseny, com un element de connexió aquest Espanya i França - a través de València i Lille - i com una de les característiques de la ceràmica valenciana. Per això, entre els convidats han estat presents tant representants de la capitalitat del disseny de Lille i de València.

Per part seua, el President d'ASCER, Vicente Nomdedéu ha explicat que França ha sigut seleccionat a la Unió Europea per la seua importància i l'evolució de les vendes. "Per a la indústria espanyola és un mercat prioritari, un mercat natural i pròxim, que mirem amb orgull, no sols per la nostra posició en ell, si no per la seua serietat i consolidació", ha indicat.

França és el primer client del taulell de la Comunitat Valenciana, amb un 12% de l'exportació mundial d'aquest producte.

Set premiats

Els guardons d'aquesta segona edició dels IVACE Awards for Tile of Spain Promotion han recaigut en 7 premiats en 5 categories, seleccionats per un Comité integrat per IVACE, CEVISAMA i ASCER.

Concretament, els premiats són Union Materiaux en la categoria de Premi a la Personalització en projectes d'interiorisme; Gedimat Labenne Rougier i Arene Carrelage al Premi a l'Expansión, Pavan a la Trajectòria empresarial en el mercat francés, Richardson en la categoria de Fidelitat de Marca "Tile of Spain" i Wendel en la categoria de Fidelització client.

La delegació procedent de França està integrada per tretze representants d'aquestes empreses.

Guardó

Les empreses premiades han rebut una escultura creada ex profeso per a l'ocasió per l'escultor de Vall d'Uixó Ángel Igual, un dels noms propis de la ceràmica contemporània actual.

Ángel Igual té una carrera de més de 20 anys repleta d'èxits, més de mig centenar d'exposicions i projectes artístics, instal·lacions, premis i reconeixements i una àmplia labor docent.

La directora general d'Internacionalització, Maria Dolores Parra, ha explicat la "voluntat de crear una cosa única
i promocionar al seu torn la creació artística de la Comunitat Valenciana entre les empreses importadores franceses".

Per a l'ocasió, Angel Igual ha creat l'escultura Uni-dues, que segons les seues paraules representa als éssers humans i les seues relacions com els elements que conformen la societat. Uni-dos és, fonamentalment, una "al·legoria visual al treball en equip, a la col·laboració i la cooperació, a trobar una relació perfecta, on tot encaixa, i dues són un".