Climent: “L'Ivace ha invertit 11 milions d’euros per a millorar 54 polígons industrials de la província de Castelló”
Climent: “L'Ivace ha invertit 11 milions d’euros per a millorar 54 polígons industrials de la província de Castelló” M'agrada Imprimeix Correu

29-12-19 polígon CastellóEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que l’Ivace “ha invertit 11,27 millons d'euros per a millorar 54 polígons industrials de 30 municipis de la província de Castelló”.(29-12-2019)

Aquesta inversió s'emmarca dins de les convocatòries d'ajudes de l’Ivace per a projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics dels exercicis 2017, 2018 i 2019.

“Amb elles -ha explicat Climent- estem millorant la imatge dels polígons de la província de Castelló, fent-los més segurs i atractius per a la implantació d'empreses i dotant-los de nous accessos, senyalització, enllumenat i zones verdes”.

El conseller ha ressaltat que amb la millora dels polígons de Castelló “estem millorant també la qualitat de vida de les treballadores i treballadors de les empreses en ells instal·lades i de la ciutadania dels municipis i ciutats de la província”.

Climent ha destacat que aquestes subvencions, de les quals s'han beneficiat totes les comarques de la província de Castelló, suposen “un gran esforç que estem fent des de la Conselleria i des de l’Ivace per a posar en valor els nostres polígons industrials i situar-los en el lloc que els correspon” i s'ha mostrat satisfet pels bons resultats que estan donant.

En aquest sentit, ha assegurat que en 2020 els polígons de Castelló podran beneficiar-se d'una una nova convocatòria d'ajudes per a la millora i modernització d'àrees industrials dirigida a tots els ajuntaments de la Comunitat. Aquestes subvencions comptaran amb un pressupost de 32,6 milions d'euros dels quals cinc milions es destinaran a ajudes per a la generació d'energia elèctrica amb energies renovables als parcs empresarials.

Actuacions subvencionables

Entre les actuacions que s'han subvencionat en aquestes zones industrials de Castelló destaca la millora del sanejament d'aigües residuals, de la senyalització, la implantació d'ecoparc per a la recollida i selecció de diferents tipus de residus, de servei contra incendis i la millora de vials i aparcaments.

També s'ha instal·lat fibra òptica, lluminàries LED per a millorar l'enllumenat públic, zones verdes, carril bici i sistema de vigilància connectat a la Policia Local.

Mapa Sòl Industrial

El conseller d'Economia ha fet referència a una altra iniciativa de l’Ivace en matèria d'àrees empresarials, es tracta del Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat, una eina web clau per a localitzar sòl disponible a Castelló, València i Alacant, per a la promoció de les àrees industrials i l'atracció d'inversors. Actualment ofereix informació d'un total de 481 àrees industrials de tota la Comunitat de les quals 118 es troben a la província de Castelló.