Climent: “L'Ivace ha invertit 23 milions d’euros per a millorar 115 polígons industrials de la província d’Alacant”
Climent: “L'Ivace ha invertit 23 milions d’euros per a millorar 115 polígons industrials de la província d’Alacant” M'agrada Imprimeix Correu

23-12-19 polígons AlacantEl conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que l’Ivace “ha invertit un total de 23 milions d’euros per a millorar 115 polígons industrials de 55 municipis de la província d’Alacant”. (23-12-2019)

Aquesta inversió s'emmarca dins de les convocatòries d'ajudes de l'Ivace per a projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics dels exercicis 2017, 2018 i 2019.

“Amb elles -ha explicat Climent- estem millorant la imatge dels polígons alacantins, fent-los més segurs i atractius per a la implantació d’empreses i dotant-los de nous accessos, senyalització, enllumenat i zones verdes que milloren la qualitat de vida dels treballadors i treballadores i també de la ciutadania”.

El conseller ha destacat que aquestes subvencions, de les quals s’han beneficiat totes les comarques de la província d’Alacant, suposen “un gran esforç que estem fent des de la Conselleria i des de l’Ivace per posar en valor els nostres polígons industrials i situar-los al lloc que els correspon” i s’ha mostrat satisfet pels bons resultats que estan donant.

En aquest sentit, ha assegurat que l’any 2020 “continuarem amb les ajudes per a la millora dels espais industrials amb un pressupost total de 32,6 milions”.Aquesta inversió  contempla una nova línia d'ajudes amb un pressupost de cinc milions d'euros per a la generació d'energia elèctrica amb energies renovables als parcs empresarials.

Actuacions subvencionables

Entre les actuacions que s'han subvencionat en aquestes zones industrials d'Alacant destaca la implantació de fibra òptica, instal·lació d'un sistema de vigilància connectat a la Policia Local, creació de carril bici, accions de regeneració paisatgista i ambiental, instal·lació de lluminàries de LED, renovació dels serveis contra incendis o la implantació d'un ecoparc per a la recollida i selecció de diferents tipus de residus.

També s'han col·locat vorades noves i paviment en voreres i passejos, s'han substituït cartells informatius de carrers i millorat la senyalització horitzontal i vertical, s'han pintat de passos de vianants i els han millorat les zones verdes, repavimentació dels carrers i millora del subministrament d'aigua.

Mapa Sòl Industrial

El conseller d’Economia ha fet referència a altra iniciativa de l’Ivace en matèria d’àrees empresarials, es tracta del Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat, una eina web clau per a localitzar sòl disponible a Castelló, València i Alacant, per a la promoció de les àrees industrials i l'atracció d'inversors. Actualment ofereix informació d’un total de 481 àrees industrials de tota la Comunitat de les quals 107 estan a la província d'Alacant. “Amb ella- ha continuat- avancem en la millora dels nostres actius i oferim als mercats exteriors l’oferta completa de sòl industrial”.