Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 2'3% al gener – octubre
Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 2'3% al gener – octubre M'agrada Imprimeix Correu

Foto Notas Exportaciones 20 diciembreLes exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 25963'8 milions d'euros en el període gener – octubre de 2019, la qual cosa representa un increment del 2'3% respecte al mateix període de l'any anterior, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la segona Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb el 10'7% de les exportacions espanyoles.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha reiterat l'aposta de la conselleria d'Economia Sostenible per donar suport a les empreses valencianes en el seu procés d'internacionalització, "un pas complex que requereix recursos i un plantejament a mitjà i llarg termini", ha indicat.

Per províncies, València exporta productes valorats en 15.011 milions d'euros, amb un 4,3% d'increment respecte al mateix període de l'any anterior. Castelló exporta per valor de 6.463 milions d'euros, la qual cosa representa un descens del 1,8% i Alacant exporta per valor de 4.448'8 milions d'euros, amb un ascens del 1'6%.

En l'acumulat gener – octubre, el sector d'automoció registra un augment del 2'2%. L'agroalimentari, en segon lloc, experimenta un creixement del 3'3% amb un pes del 17'8% de l'exportació valenciana. Li segueixen les semimanufactures no químiques, amb un augment del 0'1% i un pes del 14,3%. En aquest capítol, els productes ceràmics incrementen les seues exportacions un 3'2%.

Els productes químics registren un augment del 3'1%. Els béns d'equip creixen un 8'8% i les manufactures de consum augmenten un 6'2%.

Entre els sectors tradicionals de la Comunitat Valenciana mantenen la tendència a l'alça els sectors del moble, amb un ascens del 7'5%, il·luminació amb un 6'2% d'increment i joguets, amb un 5'1% respecte al mateix període de l'any anterior.

Per àrees geogràfiques, la Unió Europea millora la dada anterior i registra un increment del 0'9% respecte al mateix període de l'any anterior. Alemanya es manté com a primera destinació de les exportacions valencianes amb 3.575'4 milions d'euros i un ascens del 3'8%. Li segueix França, amb 3.062 milions d'euros i un descens del 5'8%. Regne Unit, en tercer lloc, experimenta un increment del 4'2%.

Les vendes dirigides a Amèrica del Nord experimenten un destacat increment del 25'9% motivat per l'increment del 84% de les exportacions al Canadà. els Estats Units creix un 17%. Amèrica Llatina registra un descens del 0'6%.

Les exportacions amb destinació a Àsia creixen un 0'5% mentre Àfrica experimenta un descens del 0'4%.