Climent avança per a 2020 una nova línia d’ajudes per a la generació d’energia en els Parcs Empresarials
Climent avança per a 2020 una nova línia d’ajudes per a la generació d’energia en els Parcs Empresarials M'agrada Imprimeix Correu

190910 Observatorio IndustriaEl conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha avançat que la Conselleria “està treballant en una nova línia d’ajudes per a generar energia en els Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana”.(10-9-2019)

“Volem que les nostres àrees empresarials també siguen àrees netes i en aquest sentit estem preparant per a l’any 2020 ajudes dirigides als ajuntaments per a la generació d’energia fotovoltaica o energies mini eòliques”, ha afegit al respecte. En aquest sentit, ha explicat que aquestes subvencions complementen a les ajudes d’Ivace Parcs Empresarials destinades a la millora i modernització dels polígons industrials de la Comunitat Valenciana.

El conseller ha fet aquestes declaracions després de la reunió extraordinària de l’Observatori de la Indústria i els Sectors Econòmics Valencians en la que han participat la secretaria autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (Ivace), Júlia Company, la directora general d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, la directora general d’Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez i la subdirectora d’Indústria, Mª Dolores Tarrazona.

A més, han estat representades les Conselleries de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, d’Hisenda i Model Econòmic, d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i de Presidència. També han participat representants de la CEV, CCOO-PV, UGT-PV, del Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació  de la Comunitat Valenciana, de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, d’IBIAE, de FEMEVAL, d’ASCER i  de QUIMACOVA.

Llei d’Àrees Industrials

Un dels principals punts tractats a la reunió extraordinària de l’Observatori han sigut les actuacions per a facilitar la implementació de la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que uns dels objectius per a aquest semestre de 2019 és el Decret d’aprovació del Reglament de la Llei “que el tenim prou avançat”.

Aquest Decret contempla regular la creació del registre autonòmic d'Entitats de Gestió i Modernització, els procediments de classificació de les àrees industrials, de declaració d'enclavaments tecnològics i de declaració de municipis industrials o logístics estratègics.

També, s’han detallat accions com el model d’estatuts de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM), la guia informativa sobre itineraris per a constituir una EGM, el model de conveni de col·laboració entre les EGMs i els Ajuntaments, la guia per a l'elaboració de Plans d'Emergència en àrees industrials, i la convocatòria d'ajudes dirigida a subvencionar al 100% els costos d'obtindre les certificacions registrals per part de les comissions promotores d'EGMs.

Pla Estratègic de l’Indústria Valenciana

Durant l’encontre, Empar Martínez ha recordat que a la segona fase d’implementació del Pla Estratègic de l’Indústria Valenciana, mitjançant les meses sectorials, s’han prioritzar 16 accions en el marc dels sis eixos establits (innovació; transformació digital; internacionalització i millora del posicionament en la cadena global de valor; talent i formació, estratègia energètica i cooperació) que podien ser desenvolupades per les associacions sectorials i multisectorials vinculades al teixit industrial valencià. En aquest sentit, ha detallat accions que ja s’han materialitzat com les ajudes a associacions sectorials per a 18 sectors productius amb un pressupost de 2,7 milions d’euros; les ajudes a associacions multisectorials i comarcals, i constitució d'EGMs a 18 sectors productius amb un pressupost de 450.000 euros; les ajudes a pimes per al suport a l'adquisició o renovació de maquinària innovadora amb un pressupost de 32,95 milions d’euros, i ha destacat que s'han concedit subvencions al 91,5% de les sol·licituds presentades i que han arribat a més de 400 empreses.

Seguretat Industrial

En l’Observatori de la Indústria s’ha informat de l’execució de la campanya de 2019 del Pla d’Acció per a la Promoció de la Seguretat Industrial i les actuacions desenvolupades com la presentació de la segona campanya el passat 1 d'abril en la seu del Col·legi d'Enginyers Industrials d'Alacant, els diagnòstics d'instal·lacions i establiments de seguretat industrial (en 2018 s’han realitzat 354), l’elaboració d’un nou vídeo promocional i l’ actualització i utilització de la Microsite Web de Seguretat Industrial. També s’han celebrat jornades tècniques a les ciutats d’Alacant, Torrevieja, Dénia, Benidorm, València, Paterna, Gandia, Castelló i Sogorb. A més, en el marc d’aquesta campanya s’han distribuït guies de seguretat industrial, s’ha fet publicitat autobusos urbans, s’ha participat en programes de ràdio i s’han enviat articles tècnics a revistes.

Formació

Un altre aspecte que s’ha tractat és la importància de la formació professional. Un aspecte que el conseller ha detallat que des d’Economia “treballarem amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en un Pla (2019-2022) que estem implementant i que avaluarem per millorar-lo cada any”.