Ivace Energia concedeix ajudes de 5.500 euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics i de 2.600 euros per als híbrids endollables
Ivace Energia concedeix ajudes de 5.500 euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics i de 2.600 euros per als híbrids endollables M'agrada Imprimeix Correu

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través d'Ivace Energia, atorga ajudes econòmiques de 5.500 euros per als particulars i entitats que adquirisquen vehicles elèctrics purs i de 2.600 euros per als híbrids endollables.(23-8-2019)

Ivace Energia gestiona aquestes ajudes que s'emmarquen en el Pla Moves, els fons del qual procedeixen del Fons Nacional d'Eficiència Energètica, constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica, és a dir, els consumidors i creat a instàncies de la Unió Europea perquè els estats contribuïsquen a la transició energètica.

L'objectiu és incentivar la compra de vehicles que utilitzen energies alternatives a les convencionals, especialment els elèctrics per a disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l'aire.

Segons ha explicat de la directora general de l’Ivace, Júlia Company, el sector transport “és el de major consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d'aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible”.

Aquestes ajudes compten amb un pressupost per a 2019 de 2,38 milions d'euros i contribuiran a avançar en la diversificació de les fonts energètiques en el transport, amb la consegüent reducció de la dependència dels productes petrolífers.

Per a accedir a les ajudes, aquelles persones, empreses i entitats interessades han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes. Fins al moment, un total de 68 concessionaris de la Comunitat s'han adherit a aquest programa.

Ajudes per a particulars, empreses i entitats

Poden beneficiar-se de les ajudes tant els particulars, com les entitats i les empreses de la Comunitat i la quantia de les ajudes varia en funció del tipus de vehicle adquirit i del sol·licitant. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

Així doncs, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes aquestes ajudes són de 4.000 i 2.300 euros, respectivament.

Les ajudes per a l'adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros tant per a pimes, particulars i entitats i de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions les ajudes van des dels 4.000 als 15.000 euros.

Per a Company, el foment de la mobilitat urbana sostenible “passa per donar prioritat a les maneres de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics”.

Al seu judici, aquest tipus de vehicles “encara tenen dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar ajudes que animen a la seua adquisició”.