L'Ivace recolza a Castelló el doble de projectes d'implantació de tecnologies de d'automatització i processos que en l'exercici anterior
L'Ivace recolza a Castelló el doble de projectes d'implantació de tecnologies de d'automatització i processos que en l'exercici anterior M'agrada Imprimeix Correu

L'Ivace ha recolzat a la província de Castelló el doble de projectes d'implantació de noves tecnologies de la informació, automatització i processos que en l'exercici anterior. Les empreses de la província han presentat en aquesta convocatòria un total de 58 iniciatives (un 58,6% més que en la convocatòria anterior) de les quals l'Ivace ha recolzat el 93% de les iniciatives presentades. (17-8-2019)

En total són 54 els projectes que rebran una ajuda de l'Ivace de més de 890.000 euros, amb cofinançament europeu a través dels Fons FEDER, per a la implantació i posada en marxa de solucions innovadores encaminades a la transformació digital de l'empresa.

Quant a la tipologia dels projectes que lideraran les empreses de la província hi ha un clar despunte dels projectes d’ ERP i de programes de gestió de clients, destaquen també els projectes de solucions de logística interna i de gestió de magatzem, els projectes de solucions de control avançat de producció, de robots i visió artificial.

Uns altres dels projectes que es desenvoluparan fan referència a gestió documental, impressió 3D i e-comerce.

La inversió empresarial per al desenvolupament d'aquests projectes ascendeix a 1,4 milions d'euros.

Més pressupost  

El pressupost destinat per l'Ivace per a donar resposta a les necessitats del teixit empresarial en matèria d'automatització de processos ascendeix a 9,4 milions d'euros, 3 milions més que el pressupostat en origen.

Aquest increment ha vingut motivat principalment per l'alta demanda de les empreses “els qui continuen demostrant la seua aposta decidida per les fàbriques del futur, per continuar sent competitives i per dotar de valor afegit no solament als seus productes sinó també als seus processos”.

A través de la convocatòria de Digitalitza de 2018, l'Institut ofereix ajudes de fins a un 30% dels costos subvencionables per a les mitjanes empreses i fins a un 40% per a les xicotetes arribant a finançar projectes de fins a 100.000 euros.

Com a novetats d'aquesta convocatòria, l'Ivace pot finançar fins a dos projectes per empresa i el termini d'execució dels projectes és de fins a dos anys.

La convocatòria de 2019 està previst que es publique a final d'any.