Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 2'3% en el període gener – maig
Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 2'3% en el període gener – maig M'agrada Imprimeix Correu

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 13.541,4 milions d'euros en el període gener – maig de 2019, la qual cosa representa un increment del 2'3% respecte al mateix període de l'any anterior, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana (23-7-2019)

Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb el 11,1% de les exportacions.

En l'acumulat gener – maig, el sector d'automoció registra un ascens del 6%. El sector agroalimentari, en segon lloc, experimenta un augment del 1'2%. Li segueixen les semimanufactures no químiques, que no varien, mentre els productes químics experimenten un incement del 4'3%.

En els 5 primers mesos de l'any béns d'equip i manufactures de consum representen tots dos el 10'5% del total exportat, amb ascensos del 5% i del 3'1% respectivament. Destaca l'ascens de l'exportació de mobles, xifrat en un 10'6%.

Per àrees geogràfiques, Europa concentra el 68'4% de les exportacions de la Comunitat Valenciana, amb un descens del 0'8%. Alemanya és la primera destinació de les exportacions valencianes amb 1.954 milions d'euros i un ascens del 3'1%. Li segueix França, amb 1.622 milions d'euros i un descens del 9'5%. Regne Unit, per contra, experimenta un increment del 6'6% en aquest període.

Les vendes dirigides a Amèrica experimenten un destacat augment del 22'7% gràcies a l'increment del 42'9% de les exportacions dirigides a Nord Amèrica. Per part seua, les exportacions a Àsia s'incrementen un 3% amb un destacat augment del 14'3% de les exportacions a la Xina.