Julia Company “Europa inverteix a Alacant 42,1 M€ per a projectes d'I+D+i, el 52% liderats per empreses”
Julia Company “Europa inverteix a Alacant 42,1 M€ per a projectes d'I+D+i, el 52% liderats per empreses” M'agrada Imprimeix Correu

IMG 3616La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat empresarial (IVACE), Júlia Company, ha inaugurat aquest matí en l'Agència de Desenvolupament Local d'Alacant la jornada informativa sobre el Programa Horitzó 2020 i els futurs instruments financers del Programa Horitzó Europa 20121-2027 (9-7-2019)

Segons Company “H2020 s'ha convertit en el principal instrument de finançament d'activitats d'I+D+i a Europa, collint uns estupends resultats a la província d'Alacant”

En la seua última convocatòria, aquest programa europeu va finançar a la província d'Alacant un total de 95 projectes de l'àmbit de les Tics, ciència excel·lent, energia, medio ambient i nous materials avançats amb un pressupost de 42,1 milions d'euros.

“Destaca la dada- ha assenyalat Company, que el 52% d'aquests projectes van ser liderats per empreses de la província i el 35% per les universitats”.

L'IVACE és coordinador de l'estratègia H2020 en la Comunitat Valenciana i per això ofereix ajuda a les petites i mitjanes empreses per a participar en aquestes convocatòries tan competitives.

Instrument Pime

Part de l'èxit de les empreses de la província d'Alacant en el programa H2020 es deu als bons resultats del programa Instrument PIME que dóna suport a la posada en el mercat d'un producte o productes fruit de la investigació.

“Instrument Pime exigeix un esforç extra a les empreses- ha assenyalat Company- al temps suposa una oportunitat molt interessant perquè permet implementar idees de forma molt més ràpida i obtindre un finançament que facilita arribar als mercats en el moment adequat”.

La responsable de l'IVACE ha indicat que “el 20% dels projectes finançats en la Comunitat procedeixen de la província d'Alacant. En total 22 iniciatives que la Comissió Europea ha finançat amb 7,5 milions d'euros”

Es tracta de projectes sobre energies renovables, solucions biomètriques de reconeixement facial, enginyeria aeroespacial, visió artificial donen el sector agroalimentari, calçat o aeroespacial.

Transició al Programa Horitzó 201-2027

La jornada organitzada per l’ IVACE a Alacant busca també presentar a empreses i entitats els futurs instruments de finançament del programa Horitzó 2021-2027.

I informar del programa pilot posat en marxa per la Comissió fins al 2021 per a donar suport a investigadors i empreses que desenvolupen innovacions d'alt risc i amb gran potència, a accedir a nous mercats i impulsar l'ocupació i el creixement a Europa.

Aquest programa inclou, per primera vegada, un instrument mixt de subvenció i capital que permeta a les empreses transferir les seues tecnologies als mercats de manera més ràpida, especialment en escenaris on existeix un alt risc tecnològic.